4 Mijl wijkroutes maken Assen uniek in Nederland

05 april 2024
Voorpagina

Assen is maar liefst vijf nieuwe 4 Mijl wijkroutes rijker! In Lariks, Assen-Oost, Baggelhuizen, Pittelo en Kloosterveen zijn vrijdag 5 april vijf nieuwe permanente 4 Mijl routes geopend. Vier wethouders openden de routes. Met in totaal zes bewegwijzerde 4 Mijl routes – in Marsdijk was al een wijkroute - zijn wij uniek in Nederland. 

De officiële opening startte in het Anne Frank Park in Marsdijk. Vier hardlopers van een loopgroep vertrokken daar richting de startpunten in Lariks, Assen-Oost, Baggelhuizen en Pittelo. Vervolgens opende wethouder Bert Jan ten Oever de route in Lariks en wethouder Albert Smit de route in Assen-Oost. Wethouders Martin Rasker en Cor Staal gaven het startsignaal in Baggelhuizen en Pittelo. Waarna in Kloosterveen twee lopers werden opgewacht door Bert Jan ten Oever, Albert Smit en gedeputeerde Yvonne Turenhout van de provincie Drenthe.

Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars, skaters en andere sportievelingen zullen veel plezier beleven aan de vijf nieuwe routes. U vindt deze overigens in diverse wandel- en hardloopapps of op 4mijlvanassen.nlexterne-link-icoon. De routes zijn met inzet van Loopgroep Kloosterveen, Recreatieschap Drenthe, Visser Print & Sign en Univé gerealiseerd in de verschillende wijken.

Zevende editie 4 Mijl van Assen

Uiteraard zijn de wijkroutes ideaal om te trainen voor de 4 Mijl van Assen, die op 21 september weer plaatsvindt. De online inschrijving van de zevende editie van het hardloopevent is inmiddels geopend. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Ga daarvoor naar 4mijlvanassen.nl/4mijlexterne-link-icoon.