Aan alle vrijwilligers: bedankt!

01 december 2023
Voorpagina

Donderdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Dé dag om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Want we kunnen eigenlijk niet zonder ze. Op scholen, in buurtcentra, bij (sport)verenigingen of evenementen; vrijwilligers zijn overal nodig en verdienen daarom onze waardering.

Gezond en veerkrachtig

Binnen onze gemeente koppelt het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Assen vrijwilligers en organisaties aan elkaar.. De organisatie, onderdeel van Vaart Welzijn, heeft hiermee goed zicht op het belang van deze mensen. Dit vindt ook Esther de Hesse, coördinator bij VIP! Assen. “Vrijwilligerswerk is onmisbaar en houdt de samenleving gezond en veerkrachtig. Ik vind het daarom erg goed dat we met de Nationale Vrijwilligersdag deze groep mensen onze waardering geven.” De Hesse geeft aan dat niet alleen de samenleving voordeel heeft van vrijwilligers. “Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn over het algemeen meer tevreden, minder gestrest en minder depressief”, somt De Hesse vlot op. “Vrijwilligerswerk is daarnaast ook een mooie manier om met elkaar in contact te komen. Vrijwillige inzet heeft én geeft zin!”, sluit de coördinator enthousiast af.

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook vrijwilliger worden? Kijk dan eens op de website van VIP! Assen. Zij hebben een actueel aanbod van vrijwilligersvacatures van diverse organisaties. Kijk op vipassen.nl of bel naar 06-5132 623 voor meer informatie.