Aandacht voor pleegzorg in Assen

30 oktober 2023
Voorpagina

PleegzorgDrenthe, een samenwerking tussen Leger des Heils, William Schrikker Gezinsvormen en Yorneo, roept tijdens de week van de pleegzorg (1 tot 8 november) mensen op pleegouder te worden. Momenteel zijn er in Assen 29 pleeggezinnen. Maar om een goede match te vinden voor elk kind, zijn er meer pleegouders nodig. Ieder kind verdient het om op te groeien in een veilige, stabiele en liefdevolle omgeving. Wanneer het ouders niet lukt om voor hun kind te zorgen, is (tijdelijk) wonen in een pleeggezin een goed alternatief.

‘Pleegouder zijn geeft veel voldoening’

Samen met zijn vrouw Janneke is Tjeert Poelman uit Assen pleegouder van een twaalfjarige pleegdochter. Tjeert vertelt hierover: “Dit is onze tweede pleegdochter. Ze is op zevenjarige leeftijd bij ons in Assen komen wonen. Pleegouder zijn is boeiend en geeft veel voldoening. Toen ons pleegkind bij ons kwam, had ze weinig zelfvertrouwen. Ze heeft nu zulke mooie stappen vooruit gezet. Dat heeft ze in de eerste plaats helemaal zelf gedaan. We zijn er ontzettend trots op om dat te zien. Wij zorgen dat er een basis ligt zodat onze pleegdochter die stappen kan maken. Met een structuur thuis, liefde en aandacht. En met ondersteuning van pleegzorg, waar we altijd terecht kunnen voor vragen en begeleiding.” Als tip aan mensen die misschien pleegouder willen worden, geeft Tjeert mee om eens te praten met pleegouders in de buurt. “Die kunnen het beste informatie geven en het meest eerlijke verhaal vertellen. Zo kun je je beter voorbereiden en weet je waar je ja op zegt.”

Meer informatie 

Ga voor aanmelden of meer informatie over pleegzorg in Drenthe naar pleegzorgdrenthe.nl. Kijk voor meer verhalen van pleegouders of pleegkinderen op de website van Pleegzorg.

Voorgaande jaren

Voorgaande jaren werd er in de week van de pleegzorg aandacht gevraagd voor pleegzorg door gebouwen door het hele land groen te laten kleuren. Ook ons stadhuis stond de afgelopen jaren in de groene schijnwerpers. Dit jaar vragen we op andere manieren aandacht voor pleegzorg. Zo wordt op woensdag 1 november tussen 10.00 uur en 12.00 uur een een ‘deurmattenactie’ gehouden op het Koopmansplein. Hier komen evenveel deurmatten te liggen als dat er pleegouders nodig zijn in Drenthe.