15 september Koninklijk bezoek in Assen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 15 september de Blauwe As vaarroute.

De Koning start zijn bezoek aan Assen om 14.30 uur bij de Willem III brug en stapt bij Sluis 1 in de Fluisteraar (rondvaartboot). Rond 15.00 uur komt de Fluisteraar aan bij de Havenkade. Daar verricht Koning Willem-Alexander de openingshandeling. U bent van harte welkom om tijdens de vaartocht langs de kant te staan aan het Kanaal Noordzijde of bij de Havenkade. Bekijk hier de tekening.

De komst van de Koning vormt ook het prachtige begin van het Blauwe As-Festival. Vrijdagavond 15 september is het concert ‘Symphony in Blue’ aan de Havenkade. Het Noord Nederlands Orkest speelt vanaf half 9 op een drijvend podium, samen met Drentse artiesten.
Zaterdag 16 september zijn er vele festiviteiten aan de Havenkade: waterdemonstraties, kanoën, roeien, SUP, een historische tentoonstelling van de Blauwe As en meer. Zaterdagavond is er een spetterend feest, met onder andere XSM (Ex Simple Mind) en lokale DJ’s van het Asser Dance Collectief. Bekijk het volledige programma op: www.blauweasfestival.nl.