Assen nomineert sporters voor Sportgala Drenthe

Assen heeft mountainbiker Thom Bonder, atlete Jorinde van Klinken en het 1e elftal van FC Assen genomineerd voor de provinciale sportprijzen 2016.

De winnaars van de provinciale sportprijzen worden bekend gemaakt op donderdag 2 maart tijdens het Sportgala Drenthe in het Atlastheater in Emmen.

Nominaties

Mountainbiker Thom Bonder is voorgedragen als sportman van het jaar. Hij is Nederlands Kampioen Marathon MTB geworden in de Beloften klasse. Atleet Jorinde van Klinken is in de race voor Sporttalent voor het jaar. Zij heeft meerdere sportprestaties geleverd afgelopen jaar, waaronder twee keer Nederlands Kampioen bij de meisje B junioren op de onderdelen kogelstoten en discus. Als sportploeg van het jaar is het eerste team van FC Assen genomineerd. De ploeg werd vorig jaar kampioen in de 3e klasse.
Ook dit seizoen zijn ze goed gestart; ze hebben de eerste periode gewonnen in de 2e klasse L.

Uw stem uitbrengen

Wilt u uw stem voor het Sportgala Drenthe uitbrengen? Dat kan van vrijdag 17 t/m zondag 19 februari op www.sportgaladrenthe.nl Onder de stemmers verloot de organisatie toegangskaarten voor het gala. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door drie jury’s: een topsportjury, een sportjournalistenjury en het Drentse publiek. Kijk voor meer informatie op www.sportgaladrenthe.nl