Assen waardeert mantelzorgers

De rol van mantelzorgers in de zorg wordt steeds belangrijker.

Ze leveren een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid van mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben. De gemeente Assen waardeert mantelzorgers enorm voor hun inzet. Om ze een extra steuntje in de rug te geven, kunnen mantelzorgers jaarlijks een waardering aanvragen ter waarde van € 100,00.

Waardering

Mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Contactpunt Mantelzorg ontvangen automatisch een mantelzorgwaardering voor 2016 én 2017. Zij hebben vorige week een brief ontvangen van de gemeente met inloggegevens voor de mantelzorgwinkel op
www.informelezorgassen.nl. Voor het bedrag van € 100,00 kunnen mantelzorgers een keuze maken uit een uitgebreid aanbod van producten en diensten uit Assen en omgeving.

Aanmelden als mantelzorger

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand uit de gemeente Assen? Dan kunt u uw mantelzorgwaardering aanvragen voor 2016 én 2017 op www.informelezorgassen.nl. U ontvangt een waardering als u drie maanden per jaar, minimaal 8 uur
per week voor een naaste zorgt. Twijfelt u? Dien dan de aanvraag in, zodat de gemeente dit voor u kan beoordelen. Na goedkeuring van uw aanmelding ontvangt u een e-mail met daarin uw inloggegevens. Hiermee kunt u inloggen in de mantelzorgwinkel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mantelzorgwaardering? Kijk dan op www.informelezorgassen.nl of neem contact op met Vaart Welzijn via 088 – 030 51 60.