Dag van de Bouw in stationsgebied

PERSBERICHT

Op zaterdag 20 mei organiseren BAM Infra en de gemeente Assen de Dag van de Bouw op het bouwterrein in het stationsgebied. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om zich te laten informeren over de bouw van de Overcingeltunnel, de Vredeveldsetunnel, de fietsenkelder en het stationsgebouw.

Overcingeltunnel en Vredeveldsetunnel

Het noordelijke deel van de Overcingeltunnel is klaar, BAM Infra is op 1 mei gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van het zuidelijke deel. Tijdens de Dag van de Bouw hebben bezoekers eenmalig de kans om tot 12 meter diepte een kijkje in het noordelijke deel van de tunnel te nemen. Ook de vernieuwde Vredeveldsetunnel, die op 1 juni weer opengaat, is die dag al van dichtbij te bekijken.

Fietsenkelder en stationsgebouw

Naast het eerste deel van de autotunnel heeft BAM Infra ook de nieuwe fietsenkelder gebouwd. Bezoekers van de Dag van de Bouw mogen alvast een kijkje nemen in deze enorme stalling. Op het dak van de stalling wordt vanaf juni het nieuwe station gebouwd.

Ook voor kinderen is er van alles te doen en te zien op de bouwplaats, zoals indrukwekkende machines en een springkussen.

Toegang bouwterrein

Het bouwterrein is bereikbaar vanaf de oude Stationsstraat. Bij de bouwplaats zelf is geen parkeergelegenheid, er kan geparkeerd worden in de nabijgelegen parkeer-garages of op het Veemarktterrein. Helaas is het bouwterrein niet overal toegankelijk voor minder-validen.

PDFkaart dag van de bouw (5,6kB).pdf

PDFposter Dag van de Bouw (5,8kB).pdf