De schapen gaan weer aan het werk in Zeijerveld en Marsdijk

Vanaf maandag 3 april gaan zo’n 200 schapen van landschapsbeheer Het Witterveld weer naar recreatiepark Zeijerveld in Kloosterveen. Een week later lopen ze ook in de Landjes in Marsdijk

De schaapskuddes komen van de winteropvang en houden het gras weer kort zoals andere jaren. In Zeijerveld staan ze dag en nacht in een vast raster, dat vrij toegankelijk is voor bezoekers. Voor de veiligheid van de schapen zijn honden niet toegestaan. De herder komt regelmatig langs met zijn bordercollie om de schapen te controleren op gezondheid en zo nodig te behandelen.

De Landjes op 10 april

Maandag 10 april start de schaapskudde voor het zesde jaar in Marsdijk in het beekdallandschap de Landjes onder begeleiding van de herder(s) en zijn bordercollie(s). Afhankelijk van het groeiseizoen wordt de kudde uitgebreid van 250 tot 350 dieren. De schapen staan voor de nacht- en weekendopvang naast voetbalvereniging Leo in Loon. Misschien een leuk weetje dat deze schapen die vorig jaar nog lammeren waren, één knuffelschaap hebben. Dat is een vijfjarig schaap die de route kent en de kudde meeneemt. U kunt de schaapskuddes bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. Landschapsbeheer Het Witterveld is een bedrijf met 1800 ooien en 1500 lammeren. Naast stadsbegrazing in Assen beheren de schapen ook het Witterveld.

Meer weten over stadsbegrazing?

Kijk op duurzaam.assen.nl/stadsbegrazing

Schaapherder met haar schapen