En jawel: het nieuwe station is in gebruik!

Afgelopen maandag namen wethouder Harmke Vlieg, regiodirecteur van NS Joost van der Bijl en regiodirecteur van ProRail Jan Mulder het nieuwe station in Assen in gebruik.

De Funfare met saxofoons, tuba en banjo’s bracht vrolijke muziek en reizigers werden op appels getrakteerd. Vanaf heden stopt de trein bij het nieuwe stationsgebouw en zijn het gebouw en de perrontunnel open voor alle reizigers. Begin juni gaat ook de fietsenstalling onder het station open.

Fanfare en wethouder Harmke Vlieg

De komende weken wordt het station nog verder ingericht. De stationshuiskamer is al wel in het gebouw aanwezig. Aan de buitenkant van het station vinden de komende tijd nog afrondende werkzaamheden plaats, net als aan het stationsplein en het busstation.
De huidige fi etsenstalling bij het tijdelijke station blijft nog tot begin juni in gebruik. Dit komt doordat de vloer van de nieuwe fi etsenstalling nog niet definitief afgewerkt kan worden door de hevige neerslag van onlangs. Reizigers worden vanaf de huidige stalling via borden naar het nieuwe station verwezen.