Extra openstelling stadhuis zaterdag 22 april voor aanvraag identiteitsbewijs minderjarigen

PERSBERICHT

Elk jaar hebben veel kinderen een nieuw identiteitsbewijs nodig. Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart. Beide documenten zijn voor minderjarigen vijf jaar geldig. Dit jaar verwacht de gemeente in april en mei extra veel aanvragen. In 2012 kwam namelijk de kinderbijschrijving in het paspoort te vervallen. Nu, vijf jaar later, hebben al deze kinderen een nieuw identiteitsbewijs nodig. Daarom is het stadhuis hiervoor op zaterdag 22 april en zaterdag 13 mei extra geopend.

Vrij binnenlopen

Het stadhuis is beide zaterdagen extra geopend van 8.30 tot 12.30 uur uitsluitend voor een aanvraag identiteitsbewijs minderjarigen. U kunt vrij binnenlopen. De gemeente zorgt dat de kinderen wat te doen hebben tijdens het wachten en zorgen voor een traktatie.

Toestemming noodzakelijk

Bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart voor minderjarigen moeten ouders/gezaghouders schriftelijk toestemming geven of bij de aanvraag persoonlijk aanwezig zijn. Dit kunnen zij nalezen op de website van de gemeente Assen. Neem bij de aanvraag ook de oude reisdocumenten en een recente pasfoto mee. Meld altijd aan de fotograaf dat de foto voor een reisdocument is, daar gelden speciale regels voor.

Alleen pinnen

Bij de gemeente Assen kunt u alleen betalen met pin. De kosten voor een identiteitskaart voor kinderen zijn € 28,36 en voor een paspoort € 51,05.

Ander tijdstip

Kunt u niet aanwezig zijn op een van de extra openstellingen op zaterdag? Dan kunt u de aanvraag natuurlijk ook op een ander moment doen. Om lange wachttijden te voorkomen, kunt u online een afspraak maken.  Wij helpen u dan op het afgesproken tijdstip.