Feestelijke prijsuitreiking balkon- en tuin versierwedstrijd Blauwe As

De Blauwe As vaarroute is open! Om de recreatievaarders gastvrij te onthalen, organiseerde de gemeente een balkon- en tuin versierwedstrijd voor bewoners aan de Blauwe As.

Op donderdag 20 juli reikte de jury, onder leiding van wethouder Harmke Vlieg, de prijzen uit aan de winnaars.

Ruim 130 bewoners deden mee aan de versierwedstrijd. Uiteindelijk heeft de jury vier prijzen verdeeld onder de deelnemers:

Mooiste tuin

Deze prijs was voor de bewoners van Het Kanaal 175. De tuin is prachtig aangekleed in het thema varen. Kano’s zijn gebruikt als bloembakken en de boeien maken het geheel af.

Mooiste balkon

Bewoners van Het Kanaal 191-C hebben hun uiterste best gedaan om hun balkon feestelijk aan te kleden. Het thema varen is prachtig verwerkt in het balkon: touw om de railing, reddingsboeien met daarin een foto van
schepen en sfeervolle blauwe vlaggetjes.

Mooiste buurtinitiatief

Bewoners van Het Kanaal 14 tot en met 18A hebben samen een prachtig resultaat neergezet. De tuinen vormen één geheel met een mooie boodschap voor de recreatievaarders “Wij wensen u een behouden vaart!” Zelfs de sluiswachter en brugbedieners hebben een plekje gekregen in deze tuinen.

Mooiste onderneming

Tot slot heeft de jury ook een prijs uitgereikt aan de mooiste onderneming aan Het Kanaal 163. Deze ondernemer heeft zijn eigen winkel goed betrokken bij de aankleding van het geheel. Hij heeft een extra stapje gedaan om recreatievaarders welkom te heten in Assen.

Winnaars, van harte gefeliciteerd!

Winnaars balkon en tuinversierwedstrijd