Informatiebijeenkomst plannen Lonerbrug en brug Enkeerdpad

Donderdag 20 april

Donderdag 20 april vindt in de Asser Roeiclub aan de Kanaalweg 31 een inloopavond plaats over de vervanging van de Enkeerdpadbrug en groot onderhoud van de Lonerbrug in Marsdijk. Bewoners van Marsdijk en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond.

De plannen

De Lonerbrug is aan onderhoud toe. Na de zomer gaat dit beginnen. Het brugdek krijgt een nieuwe asfaltlaag en ook het bedieningswerk gemoderniseerd. Vanaf 2018 wordt de Lonerbrug op afstand bediend voor het scheepvaartverkeer. De gemeente Assen heeft hierover afspraken gemaakt met de Provincie Drenthe.

De kleinere Enkeerdpadbrug is aan vervanging toe. Besloten is om deze brug te vervangen door een vaste brug met een doorvaarthoogte van 5.40 meter. Bij deze hoogte kan het recreatieve scheepvaartverkeer en het vrachtverkeer er onderdoor. De nieuwe brug wordt een voetgangersbrug, met een fietsstrook. De brug is ook te belopen met de fiets aan de hand. De nieuwe Enkeerdpadbrug wordt in het najaar 2017 aangelegd.

Wilt u de plannen bekijken en meer weten?

Dan bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst op donderdag 20 april, tussen 17.00 en 19.00 uur in de Grote Zaal van de Asser Roeiclub (Kanaalweg 31). Medewerkers van het project geven graag een toelichting. Ook kunt u tekeningen bekijken.

Impressie brug vooraanzicht

Impressie brug zijaanzicht