Jij maakt het verschil!

Wethouder Maurice Hoogeveen gaf afgelopen vrijdag een les over respect in de Internationale Schakelklas van het Dr. Nassau College.

De les werd gegeven in kader van de week van respect. Ook wethouder Harmke vlieg en burgemeester Marco Out gaven een gastles, respectievelijk bij groep 8 op De Meander en bij groep 8 op de De Driemaster.

Met een kist met verschillende appels (groen, geel en rood) vindt er een interactie plaats met de kinderen. Wat zijn de verschillen (kleur, grootte, smaak, uit verschillende landen), en wat zijn de overeenkomsten (allemaal appels, groeit aan een boom, allemaal lekker)? Aan het einde van de les worden appels van groenteboer Qilo uitgedeeld.

Week van respect

Afgelopen week stond RESPECT vol in de schijnwerpers. Met behulp van gastlassen en de authentieke verhalen van gastsprekers, werden jongeren geïnspireerd om de dialoog met elkaar aan te gaan over diversiteit. Want hoe belangrijk is het om te kunnen kiezen wie je bent, ongeacht culturele verschillen, sekse, religieuze overtuiging, seksuele voorkeur of afkomst.