Met de auto over de Brink?

Per 1 december start bekeuren

In Assen is de binnenstad ingericht als voetgangersgebied (autoluw). Dat geldt ook voor de vernieuwde Brink. Al een paar maanden staan er borden bij de Brink dat alleen fietsers en voetgangers over de Brink mogen. Tijdens de afgelopen periode is gebleken dat nog niet iedereen is gewend aan de nieuwe situatie. Tot nu toe hebben we namelijk 982 waarschuwingsbrieven verstuurd naar iedereen die toch met zijn voertuig over de Brink reed.

Geen waarschuwingsbrief meer

Rijdt u over de Brink na 30 november? Dan komt er geen waarschuwingsbrief meer thuis, maar een aankondiging van een beschikking vanuit het CJIB. Dit bekeuren gaat via elektronische handhaving door middel van een systeem van kentekenherkenning. Op verschillende plekken op de Brink staan borden die aangeven dat het een autoluw gebied is, waar je niet mag inrijden en waar controle plaatsvindt. Voor inwoners met een parkeervergunning voor de parkeerplaatsen achter het Dagblad van het Noorden geldt straks een ontheffing. Leveranciers en winkeliers kunnen gebruik maken van de venstertijden.

Wat zijn de kosten?

Voor inrijden zonder laden of lossen, zonder ontheffi ng of inrijden voor laden en lossen ná 13.00 uur, staat vanaf 1 december een boete van € 140,- (exclusief € 9,- administratiekosten). Eigenaren van een stilstaand voertuig zonder laad- en los activiteiten of ontheffi ng krijgen van onze buitengewoon opsporingsambtenaren na constatering een boete van € 90,- (exclusief € 9,- administratiekosten).

Na een jaar evaluatie

De afsluiting op de Brink is een pilot. Na een jaar evalueren we deze wijze van handhaving met de verschillende partijen. Wanneer blijkt dat dit een succes is, passen we dit  mogelijk toe in de hele binnenstad.