Mijn energie ervaring

Meedoen aan de isolatieveiling

Met roots in Duitsland en Zwitserland heeft de familie Hug (“je spreekt het uit als Hoek”)  zich ruim 30 jaar geleden gevestigd aan de Prinses Irenestraat in Assen. Ze wonen hier met veel plezier en hopen dit ook nog vele jaren te doen. Omdat de energierekening erg hoog was, maar ook met het oog op duurzaamheid, hebben ze zich enige tijd geleden georiënteerd op het gebied van woningisolatie. Het dak was al geïsoleerd, de glazen pui vervangen door triple glas en er lag een offerte voor spouwmuurisolatie.

Gelukkig voor de familie Hug hadden ze deze offerte nog niet geaccepteerd, want eind 2016 ontvingen ze een brief over onze isolatieveiling. De isolatieveiling is een samenwerking van de gemeente Assen met o.a. SLIM wonen voor de gezamenlijke inkoop van spouwmuur-, vloer-, dakisolatie en HR++ glas. Door samen in te kopen werd een prijsvoordeel behaald en worden bewoners ondersteund bij het traject.

Voor de familie Hug bleek het aanbod  van de isolatieveiling honderden euro’s goedkoper dan de eerder aangevraagde offerte. “De brief over de isolatieveiling kwam op precies het juiste moment!”, aldus dhr. Hug. Onlangs was het zover en werd de spouwmuur voorzien van isolatie. “Alles werd voor ons geregeld en we hoefden zelf niks te doen.”
Of de spouwmuurisolatie het gewenste effect heeft op de energierekening, is nog niet te zeggen. Door het lenteweer is dit nog niet te zien. Wat wel te zien was, was het aantal gaten en kieren in  huis. Mevrouw Hug vond namelijk overal isolatiekorrels. “Op één plek hebben we zelfs een vuilniszak vol weggehaald. Gelukkig zijn ze nu allemaal dicht!”

Ook meedoen met de isolatieveiling?

Mogelijk heeft u ook een offerte aangevraagd naar aanleiding van de isolatieveiling, maar nog geen gebruik gemaakt van het aanbod. Hoewel de offerte een geldigheid heeft van 30 dagen, bieden we u nogmaals de kans om deel te nemen.

Maar misschien heeft u niet meegedaan en heeft u nu toch interesse. Dan kunt u contact opnemen met SLIM wonen via service@slimwonenmetenergie.nl of telefonisch via 058 – 302 0022.

Subsidie op energiebesparende maatregelen

Bent u van plan om uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de landelijke subsidie op energiebesparende maatregelen. Bij minimaal twee energiebesparende maatregelen kan de subsidie een besparing van 20% op uw investering opleveren. Meer informatie over deze regeling vindt u op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

Ook uw energie ervaring delen?

Heeft u ook een energie ervaring die u wilt delen op deze plek? Neem dan contact op via info@assen.nl  t.a.v. mevr. A. Doornbos.