Ondersteuning in sport- en cultuuractiviteiten voor jongeren van 18 tot 21 jaar

Sinds kort kunnen ook jongeren tot 21 jaar die weinig geld te besteden hebben een ondersteuning aanvragen in de kosten van sport- en cultuuractiviteiten.

De gemeente hoopt op deze manier te voorkomen dat jongeren stoppen met culturele- of sportactiviteiten zodra ze 18 zijn, omdat ze dit niet meer kunnen betalen. De regeling wordt ondergebracht bij Kindpakket Assen.

Aanvragen

Jongeren die leven in een gezin met weinig geld kunnen op www.assen.nl/kindpakket verschillende voorzieningen aanvragen. Bijvoorbeeld ondersteuning voor sportspullen, contributie van de sportclub of muzieklessen. Kindpakket Assen zorgt voor betaling van de contributie aan de vereniging of voor een voucher voor de aanschaf van sportspullen, muziekinstrumenten en dergelijke.

Kindpakket

In november 2017 heeft de gemeente samen met negen partijen Kindpakket Assen gelanceerd. Een website waar mensen makkelijk een voorziening kunnen aanvragen voor kinderen die leven in een gezin met weinig geld. Denk bijvoorbeeld aan
spullen voor school, hobby’s, een laptop, kamerinrichting of een verjaardagsfeest. Sinds de lancering zijn al 344 aanvragen bij het Kindpakket ingediend.