Reconstructie kruising Abel Tasmanplein is halverwege

Eerste rijbanen op 28 juli open

De nieuwe rijbanen van het Abel Tasmanplein gaan donderdag 28 juli op het einde van de middag open. Auto’s kunnen dan vanaf de Industrieweg weer rechtsaf het centrum in rijden. Ook vanaf de tijdelijke rotonde kunt u weer naar de Industrieweg toe. Fietsers richting Industrieweg kunnen gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van het Abel Tasmanplein.

Na de bouwvak verder

De totale reconstructie van de kruising Philipsweg/Industrieweg/ Abel Tasmanplein is nog volop bezig. Na de bouwvak gaat de aannemer verder met de aanpassing van de Philipsweg en het maken van de nieuwe aansluitingen op de Industrieweg en de parallelweg. Ook komt er een nieuw fietspad langs het Veemarktterrein (aan de kant van Yume). Met de reconstructie wordt de kruising overzichtelijker gemaakt. De oude ‘bocht’ wordt eruit gehaald en auto’s rijden straks vanaf de Philipsweg in een rechte lijn over de kruising. De kruising krijgt verkeerslichten.

Roldertunnel

Tegelijk met dit werk wordt ook de Roldertunnel vernieuwd. Afgelopen weken zijn de pijlers voor de tunneldekken geboord. De nieuwe auto- en fietsdekken worden half september geplaatst.