Samen de zon delen bij Vanderveen

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het voorbereiden van een collectieve zonne-energiecentrale op het dak van warenhuis Vanderveen.

Medio februari worden 210 zonnepanelen geïnstalleerd en vanaf 1 maart gaat de installatie in bedrijf. Woont u in of rondom het centrum van Assen? Dan kunt u meedoen met dit collectief! Dit collectief wordt georganiseerd door Enie.nl, warenhuis Vanderveen, gemeente Assen, de Drentse Energie Organisatie en de Natuur & Milieufederatie Drenthe.

Het Nieuwe Sparen

Samen collectief energie opwekken is Het Nieuwe Sparen. Als deelnemer maakt u deel uit van het Opwekcollectief Vanderveen en beslist u mee over de opbrengst van uw eigen zoncentrale. Collectief meedoen is niet alleen leuk, maar vooral een slimme manier van sparen. U spaart niet alleen geld uit op uw eigen energierekening, maar spaart ookhet milieu en vermindert de CO2 uitstoot. Voor € 250,- koop je één zonnestroomdeel Dit levert u 15 jaar lang een jaarlijkse korting op van € 29,- op je eigen energierekening. Na 8 jaar heeft u dan uw inleg terugverdiend. De uitgifte van zonnestroomdelen is inmiddels in volle gang. Ongeveer 20% van de 210 zonnestroomdelen is al verkocht.

Meedoen?

Aanmelden, maar ook meer lezen over dit initiatief, kan via ecduurzaamassen.nl