Samen energie besparen in de Lariks!

Binnenkort starten we in de wijk de Lariks met het project 'Samen besparen'.

Samen Besparen is een samenwerking tussen o.a. Mijn Buurt Assen en de Hanzehogeschool Groningen. Met dit project willen we mensen helpen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. 

Met behulp van energiemeters kunnen deelnemers het energieverbruik per apparaat meten, bijvoorbeeld de wasmachine. Zo kun je dus zien hoeveel energie je bij elke wasbeurt verbruikt. Je kunt de energiemeter op elk elektrisch apparaat gebruiken om zo te zien hoeveel alles verbruikt. Buurtgenoten die ook meedoen met Samen Besparen, gebruiken de energiemeter ook. Zo kun je dus met elkaar vergelijken hoeveel bijvoorbeeld de koelkast verbruikt. 
 
Lijkt het je leuk om te zien hoeveel je verbruikt en wil je ook gaan besparen? Fijn! Dan kun je je opgeven via energieslurper@org.hanze.nl. Je krijgt dan een koffer met energiemeters te leen, een boekje om je verbruik in bij te houden en hulp van ons om te besparen. We vragen je om twee keer een vragenlijst in te vullen, één keer voor je begint en één keer op het einde.
 
Als alle deelnemers klaar zijn met meten, houden we een bijeenkomst. Hier bespreken we alle resultaten en helpen we je verder om energie te besparen.
 
Doe mee en ga echt besparen op je energierekening!