Uit de Wmo taxi in de Cityline

In gesprek met het klantenpanel

Meer Assenaren met een Wmo pas zouden gebruik moeten maken van de Cityline. Deze oproep komt uit het klantenpanel van Cityline. Het panel, dat bestaat uit reizigers, sprak eind september met de gemeente en vervoerder VMNN over ervaringen. Ook dachten de leden mee hoe het gebruik van Cityline verder kan groeien. Het aantal reizigers is op dit moment ongeveer 850 per week.

Belangrijk voordeel van Cityline is, dat je je reis goed kunt plannen. De bussen rijden perfect op tijd. Dus je weet precies hoe laat je op je bestemming aankomt. Lang wachten op de taxi is niet nodig. Ook is het panel vol lof over de chauffeurs. Stuk voor stuk behulpzaam en dienstverlenend: “Ze geven je het gevoel dat je een welkome gast in hun bus bent.”

Het klantenpanel zou het jammer vinden als Cityline zou verdwijnen vanwege te weinig reizigers. Op veel trajecten is Cityline volgens hen echt een goede aanvulling op de Wmo taxi. Veel Wmo pashouders zijn nu gewend aan de taxi. Ze realiseren zich niet dat er andere mogelijkheden zijn. Maar wie eenmaal de voordelen heeft ontdekt van Cityline, wil niet meer zonder.