Vaarseizoen vanaf 3 april weer van start

Vanaf maandag 3 april kunnen recreatieboten en pleziervaartuigen weer tot het centrum van Assen varen.

De havenmeester bedient de bruggen tot 1 oktober 2017, op werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. Van 6 mei tot en met 30 september is er ook bediening op de zaterdag. In het hoogseizoen, van 4 juni tot en met 27 augustus, gaan de bruggen ook op zondag open.

Verschillende havens

Assen heeft op dit moment drie havens waar u met uw boot terecht kunt. In de haven van De Vaart kunt u gebruik maken van voorzieningen, zoals elektriciteit, een douche of toilet. In de haven in Marsdijk en Kloosterveen mogen boten maximaal 14 dagen liggen. In deze havens kunt u uw boot buiten het vaarseizoen stallen.

Rondje Assen komt er aan!

Assen krijgt een nieuwe vaarroute: de Blauwe As. Dit is de route die straks het Kanaal met de Vaart verbindt en waarmee Assen onderdeel wordt van de Noordelijke vaarroute.
De laatste grote bouwprojecten zijn de Groningerbrug en Sluis 2 aan de Havenkade. Deze projecten zijn binnenkort gereed. Recreatievaarders kunnen dan een rondje Assen varen
en er zijn meer mogelijkheden om in Assen te verblijven. We houden u op de hoogte. Meer informatie over varen in Assen? Ga naar varen

Foto van de Vaart