Woensdag 15 maart: Tweede Kamerverkiezingen

Nu ook stemmen in NS station en WZA

Volgende week woensdag is het zover: u mag weer naar de stembus. Dit keer voor de Tweede Kamerverkiezingen. U bepaalt zo samen met alle andere kiezers wie er gaan plaatsnemen in de Tweede Kamer. Er zijn in Assen 44 stembureaus waar u uw stem kunt uitbrengen. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. De verwachting is dat dit tot in de late uurtjes duurt in verband met het grote aantal politieke partijen die meedoen dit jaar.

Stembureau in het NS Station

Voor het eerst kunt u uw stem uitbrengen op het NS Station in Assen. Alleen op dit stembureau kunt u al vanaf 6.30 uur terecht. Een service voor de vroege treinreizigers. Ook is er dit jaar voor
het eerst een stembureau in het Wilhelmina Ziekenhuis. Een lijst van alle stembureaus in Assen vindt u hier Daar vindt u ook informatie over wat u moet doen als u uw stempas kwijt bent, of wanneer u iemand wilt machtigen om voor u te stemmen. Nog meer (rijks)informatie vindt u op www.elkestemtelt.nl

Stempas kwijt, verloren, niet ontvangen of onleesbaar geworden?

U kunt tot uiterlijk 14 maart 12.00 uur bij de gemeente een vervangende stempas aanvragen. Komt uw oude stempas later weer terecht? Dan kunt u daarmee niet meer stemmen.

Verkiezingsavond in De Nieuwe Kolk

Op woensdagavond 15 maart organiseren DNK en de gemeente Assen een verkiezingsavond voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Tweede Kamerverkiezingen. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur in DNK. Tijdens de bijeenkomst worden de landelijke uitslagen gevolgd. Uiteraard is er aandacht voor de uitslagen van de Drentse gemeenten die, zodra zij binnen zijn, ook worden gedeeld. Exit polls en uitslagen worden afgewisseld met muziek en gesprekken onder leiding van Margriet Benak van RTV Drenthe en Henk Kersten van de gemeente Assen. Beide presentatoren peilen de meningen en opvattingen van de aanwezigen. De bijeenkomst duurt tot 1.00 uur.