Werken bij de gemeente Assen

Wij publiceren onze vacatures op de vacaturewebsite Vooruit in Drenthe. Je vindt hier het meest actuele vacatureaanbod van de gemeente Assen. Solliciteren kan direct via deze website. Het is bovendien mogelijk om op Vooruit in Drenthe een e-mailservice aan te maken, zodat je relevante vacatures per e-mail ontvangt.

Wat bieden wij?

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruim opleidingsbudget, doorgroeimogelijkheden en een thuiswerkregeling. Daarnaast kan je als medewerker in dienst van de gemeente Assen gebruikmaken van het individueel keuzebudget met in totaal 16,8% aan extra salariscomponent waaronder een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Dit budget kan je onder meer inzetten om extra verlofuren te kopen, een opleiding te betalen, een fiets, fietsaccessoires, een tablet of een laptop te kopen of om sportvoorzieningen te betalen. Verder vinden wij het belangrijk dat je naast uitdagend werk ook de mogelijkheid krijgt om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Externe inhuur

Om de flexibiliteit van de organisatie te waarborgen hebben wij voor personeel tot en met schaal 9 een raamcontract met verschillende uitzendbureaus. Vanaf schaal 10 zoeken we regelmatig freelancers of zzp’ers via het platform Jellow. Wil je voor deze klussen in aanmerking komen? Schrijf je dan in op jellow.nl. Als je een match bent voor één van onze klussen nemen wij contact met je op. 

 

Stageplaatsen en BBL-plaatsen

Ben je een enthousiaste student die op zoek is naar een interessante stageplaats of afstudeeropdracht? Dan zijn wij op zoek naar jou! De gemeente Assen biedt uiteenlopende stageplaatsen aan op verschillende opleidingsniveaus om studenten te laten ervaren hoe het is om bij een gemeente te werken. En vooral om kennis te maken met de dynamische en diverse werkomgeving van de gemeente Assen.

Jij houdt ons jong

Stagiaires zijn bij de gemeente Assen meer dan een extra kracht. Wij zien jou als een frisse wind die door de organisatie waait, een bron van energie en de weg naar vernieuwing. Jij krijgt van ons de ruimte om mee te denken en jezelf te ontwikkelen.

Hoe werkt het?

De gemeente Assen beschikt over  vaste stageplaatsen. Deze worden, afhankelijk van het type stageplaats, een of twee keer per jaar opengesteld. Hier kun je op reageren als je een bij de vacature passende opleiding volgt.

Actuele stagevacatures

Wij publiceren onze stagevacatures op de website van Vooruit in Drenthe. Mocht je interesse hebben in een van de vacatures, solliciteer dan via Vooruit in Drenthe. Wanneer er geen vacatures op deze pagina vermeld staan, zijn er tijdelijk geen stageplaatsen beschikbaar.
Wij bieden ook een aantal logistieke stageplaatsen aan. Kijk voor meer informatie daarover hier.

BBL-plaatsen bij de gemeente Assen

De gemeente Assen heeft BBL-plaatsen beschikbaar voor jongeren die een mbo-opleiding (gaan) volgen. Met een BBL-plaats krijg je de kans om, naast dat je een dag per week naar school gaat, vier dagen per week in de praktijk kennis en ervaring op te doen. De BBL-plaatsen variëren van Managementassistent tot Logistiek medewerker en de contracten variëren van minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week.

Voor de werving en selectie werken we samen met GOA Publiek

Wat kun je verwachten?

  • Een arbeidscontract via GOA Publiek van maximaal 32 uur
  • Een financiële bijdrage in de schoolkosten en studieboeken
  • Een erkende mbo-opleiding op een geaccrediteerde leerwerkplek
  • Begeleiding bij de opleiding en persoonlijke ontwikkeling waar nodig
  • Begeleiding bij de ontwikkeling van je competenties
  • Trainingen en intervisie
  • Werkervaring opdoen en een diploma behalen

Traineeships

Elk jaar zijn wij op zoek naar nieuwe trainees. Young professionals met een hbo- of wo-opleiding, vers op de arbeidsmarkt die vol enthousiasme vernieuwende ideeën in onze organisatie willen brengen. Naast je opdracht bij de gemeente Assen krijg je via GOA Publiek een uitgebreid programma aangeboden met verschillende workshops, trainingen, intervisie en andere leuke activiteiten. Kijk hier voor meer informatie.

Volop ruimte voor jouw talent

Het programma volg je voor het grootste deel samen met de trainees van onder andere de gemeentes Groningen en Emmen. Je ontwikkelt jezelf, leert veel over hoe een gemeentelijke organisatie werkt en er is volop ruimte om je talenten te laten zien. Het traineeship wordt voor verschillende vakgebieden aangeboden. Je krijgt een contract via Goa Publiek van 32 uur voor een jaar. De traineevacatures worden één keer per jaar gepubliceerd op Vooruit in Drenthe. Houd de website en onze sociale mediakanalen in de gaten!

Groei mee met een ambitieuze organisatie!

Assen is een middelgrote gemeente met bijna 70.000 inwoners. De stad Assen grenst aan prachtige natuur die doorloopt tot in de woonwijken. Assen is een ambitieuze stad met een innovatief en duurzaam beleid.

Het beste van twee werelden

In onze stad komt het beste van twee werelden samen. Aan de ene kant zie je korte lijnen en een stevige sociale samenhang. Aan de andere kant zie je goede stedelijke voorzieningen en internationale evenementen. Blikvanger is de TT-week, waarbij de TT-races alleen al jaarlijks meer dan 100.000 motorfans uit binnen- en buitenland naar Assen trekt.

Assen is bovendien een stad met een rijke historie en een cultureel hart. Het Drents Museum is een trekpleister van formaat met spraakmakende tentoonstellingen. Theater- en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk.

Assen heeft een optimaal woon- en werkklimaat. De stad heeft moderne bedrijventerreinen, waarop bedrijven alle ruimte krijgen om te innoveren. In de gemeente kun je fijn wonen in betaalbare woningen, zowel in de binnenstad als in de groene wijken daaromheen.

De organisatie

De gemeente Assen is een open en informele organisatie. Dagelijks zetten ruim 600 medewerkers zich in voor de groei van de gemeente. Zij doen dat op basis van de principes ‘focus, samen en continu verbeteren’. Doordat de gemeente dicht bij de burgers, ondernemers en partners staat, is ontwikkeling voortdurend vereist. Dit vraagt om een open vizier, inventiviteit en een gezonde portie lef.