Milieupark

In verband met het coronavirus verzoeken we u om alleen naar het Milieupark te komen als het écht noodzakelijk is. Er gelden aangescherpte maatregelen op het terrein. Om onze medewerkers en bezoekers te beschermen tegen het coronavirus laten we maximaal 10 auto’s op het terrein toe.

Bovendien is wegens werkzaamheden op het Milieupark de situatie gewijzigd. Veel containers staan op een andere plaats dan u bent gewend. Volgt u alstublieft de aanwijzingen van de medewerkers op in verband met ieders veiligheid. Dank u voor uw begrip! 

 

Als inwoner kunt u een aanhanger of een bakfiets lenen bij het milieupark om het grofvuil heen en weer te brengen. 

Om een aanhanger te lenen heeft u een geldig rijbewijs en een Afvalpas nodig. Voor de bakfiets alleen uw Afvalpas. U kunt de aanhanger of de bakfiets lenen tegen betaling van een borg van € 50,00. Dit kan op werkdagen tot 16.00 uur en op zaterdag tot 11.30 uur. U brengt de aanhanger of bakfiets terug op dezelfde dag dat u deze heeft geleend. Dit kan op werkdagen tot uiterlijk 17.00 uur en op zaterdag tot uiterlijk 13.00 uur. Om een aanhanger of bakfiets te reserveren neemt u contact op via tel: 14 0592. Dit kan van maandag t/m vrijdag.
 

Het milieupark is gevestigd aan de Van Doornestraat 11. Per jaar mag elk huishouden daar gratis 300 kilo grof huishoudelijk afval brengen. Brengt u meer dan 300 kilo, dan geldt daarboven het tarief van 0,20 euro per kilo. Het gewicht wordt door de weegbrug afgerond op 5 kilo. Snoeiafval kunt u onbeperkt en gratis komen brengen. Om te storten heeft u de Afvalpas nodig. Vergeet deze niet mee te nemen, anders kunt u geen afval storten.

Let wel op, u kunt op het milieupark alleen met PIN betalen. Heeft u veel grof afval en geen aanhanger? Geen nood, deze kunt u lenen bij het milieupark.

Heeft u geen auto? Of bent u niet in staat om zelf naar het milieupark te komen? Dan kunt u een afspraak maken om afval bij u thuis op te laten halen. Hiervoor kunt u bellen met het algemene nummer van de gemeente Assen: 14 0592. Een medewerker kijkt gelijk wanneer het mogelijk is en plant een afspraak in. Geef bij het maken van de afspraak aan wat u wilt laten ophalen. Grof afval, snoeiafval of e-waste (apparaten).

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het ophalen van afval. Dit is afhankelijk van het soort afval. U mag maximaal 2 m³ per keer laten ophalen.

  • Grof afval: € 46,71 per m³
  • Snoei afval: € 33,72 per m³
  • E-waste: € 11,96 per rit

Houd bij het aanbieden van uw afval rekening met de volgende punten: 

  • Let erop dat anderen geen afval bij uw grof afval plaatsen. U ontvangt hiervoor namelijk de rekening
  • Zet het afval op de afgesproken dag vóór uw huis, bij voorkeur op de stoep en niet op eigen terrein
  • Zet het afval vóór 07.30 uur klaar
  • Zet het afval niet tegen een hek, heg, boom of paal
  • Kleine stukken niet los aanbieden maar deze bundelen
  • Snoeiafval bundelen, maximale lengte 1,5 meter
  • Geen asbest, chemisch afval, puin of autobanden en geen zand of zwarte grond