Milieupark

Als inwoner kunt u een aanhanger of een bakfiets lenen bij het milieupark om uw grofvuil heen en weer te brengen. 

Voor het lenen van een aanhanger heeft u een geldig rijbewijs en een Afvalpas nodig. Voor de bakfiets heeft u alleen uw Afvalpas nodig. U kunt de aanhanger en bakfiets lenen tegen betaling van een borg. De kosten van de borg zijn € 50,00, dit dient u contant te betalen. U krijgt de borg terug bij het terugbrengen van de aanhanger of bakfiets, voorwaarde is dat er geen beschadigingen zijn aan de aanhanger of bakfiets. 

De aanhanger en bakfiets kunt u maximaal 2 uur op een dag lenen. Op werkdagen dient u de aanhanger of bakfiets uiterlijk om 15:30 uur terug te brengen en op zaterdag uiterlijk om 11:30 uur. Voor het lenen van de aanhanger moet u zelf een verloopstuk mee nemen, om de aanhanger aan te sluiten op de auto. Hiervoor heeft u een 7-polig verlengstuk nodig.

U kunt een aanhanger of bakfiets reserveren door contact met ons op te nemen via het telefoonnummer: 14 0592. Dit kan van maandag tot en met vrijdag.
 

 

Het milieupark is gevestigd aan de Van Doornestraat 11. Per jaar mag elk huishouden daar gratis 300 kilo grof huishoudelijk afval brengen. Brengt u meer dan 300 kilo, dan geldt daarboven het tarief van 0,21 euro per kilo. Het gewicht wordt door de weegbrug afgerond op 5 kilo. Snoeiafval kunt u onbeperkt en gratis komen brengen. Om te storten heeft u de Afvalpas nodig. Vergeet deze niet mee te nemen, anders kunt u geen afval storten.

Let wel op, u kunt op het milieupark alleen met PIN betalen. Heeft u veel grof afval en geen aanhanger? Geen nood, deze kunt u lenen bij het milieupark.

Heeft u geen auto? Of bent u niet in staat om zelf naar het milieupark te komen? Dan kunt u een afspraak maken om afval bij u thuis op te laten halen. Hiervoor kunt u bellen met het algemene nummer van de gemeente Assen: 14 0592. Een medewerker kijkt gelijk wanneer het mogelijk is en plant een afspraak in. Geef bij het maken van de afspraak aan wat u wilt laten ophalen. Grof afval, snoeiafval of e-waste (apparaten).

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het ophalen van afval. Dit is afhankelijk van het soort afval. U mag maximaal 2 m³ per keer laten ophalen.

  • Grof afval: € 49,75 per m³
  • Snoei afval: € 35,91 per m³
  • E-waste: € 12,74 per rit

Houd bij het aanbieden van uw afval rekening met de volgende punten: 

  • Let erop dat anderen geen afval bij uw grof afval plaatsen. U ontvangt hiervoor namelijk de rekening
  • Zet het afval op de afgesproken dag vóór uw huis, bij voorkeur op de stoep en niet op eigen terrein
  • Zet het afval vóór 07.30 uur klaar
  • Zet het afval niet tegen een hek, heg, boom of paal
  • Kleine stukken niet los aanbieden maar deze bundelen
  • Snoeiafval bundelen, maximale lengte 1,5 meter
  • Geen asbest, chemisch afval, puin of autobanden en geen zand of zwarte grond