Assen anders bekeken

06 februari 2023
Voorpagina
Bert Jan ten Oever reikt het wandelboekje uit.

Kunstpodium CAMPIS start met een serie bijzondere wandel- en fietsroutes om Assenaren en bezoekers van de stad kennis te laten maken met de kunst op straat. De eerste wandelroute brengt u door de Asser binnenstad en Oud-Zuid. Op woensdag 1 februari werd het wandelboekje officieel uitgereikt aan wethouder Bert Jan ten Oever.

Veertig opvallende punten

In de wandelgids wordt een wandeling van zes kilometer langs ongeveer veertig opvallende punten beschreven. Tijdens de wandeling ligt de nadruk op kunst, beeld en bezienswaardigheden als bijzondere architectuur en opvallende details. Deze wandelroute leert Assenaren hun stad nog beter kennen. “Wij waarderen het initiatief van CAMPIS. Met dit boekje in de hand ontdekken inwoners en bezoekers van onze stad prachtige monumenten en kunstwerken in en rond het centrum van Assen" aldus wethouder Ten Oever. "Het laat zien hoe rijk Assen is op het gebied van cultuur en architectuur".

Wandel en fietsroute

'Assen anders bekeken' is een idee van CAMPIS, podium voor hedendaagse kunst. Bertus Boivin en Martin Hiemink schreven de teksten. De foto's zijn van Harry Cock. CAMPIS is nu bezig met het maken van de fietsroute om ook op de fiets anders tegen Assen en omgeving aan te kijken. 'Assen anders bekeken' is voor € 4,50 te koop bij Kunstpodium CAMPIS (Kerkstraat 31), de VVV en in de boekhandel in Assen.