Asser Ambitie Agenda van start

07 november 2023
Voorpagina

Ondernemend Assen, Vaart in Assen en de gemeente Assen hebben vandaag de Asser Ambitie Agenda gelanceerd. Op de Promotiedagen, in het bijzijn van een grote groep Asser ondernemers en instellingen presenteerden de partijen het plan aan Noordelijke kandidaat-Kamerleden. 
 
De Asser Ambitie Agenda verbindt bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen, woningcorporaties en overheden rondom drie sterke sectoren van Assen. Met de slogan Samen bouwen aan de toekomst: Sterker, Slimmer, Schoner gaat Assen bouwen aan de sectoren veiligheid, zorg en duurzaamheid. 
De ambities om 10.000 woningen te bouwen, 5000 banen te creëren en een bruisende studentenstad te worden vormen de basis voor een traject om Assen te laten groeien en bloeien voor de hele regio. Wij laten hiermee horen dat wij een stad zijn die groene ruimte biedt voor wonen, werken en ontspannen. 

Assen biedt ruimte voor Nederland

Met de agenda zetten de ondertekenaars van de agenda in op sterke sectoren die Assen kent. Onze stad biedt ruimte voor woningbouw in een groene en gezonde leefomgeving. Er liggen ambities om te investeren in duurzame energieoplossingen en schone mobiliteit. Op het gebied van zorg bieden wij de (vak)kennis van verschillende zorgorganisatie en kennisinstellingen die samenwerken. Met de kracht van ons ziekenhuis en onze compacte stad bieden we zorgoplossingen voor de hele regio. En de veiligheidssector hoort bij ons sinds de oprichting van de Johan Willem Frisokazerne. Assen leidt al jarenlang personeel op voor verschillende beroepen, veel breder dan alleen Defensie. 

De regio telt

Voor onze ambities is het belangrijk dat de Rijksoverheid blijft investeren in de regio Assen, ook na de Tweede Kamer verkiezingen. Daarom is de start van de agenda gepresenteerd aan toekomstige Kamerleden.

Sluit aan bij onze ambities

Dertig grote Assense bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden steunen de ambities. De initiatiefnemers gaan de komende tijd uitwerken hoe de Asser Ambitie Agenda vanaf 2024 in samenwerking kan worden verduidelijkt. Bedrijven en allerlei maatschappelijke instellingen uit onze regio kunnen de komende tijd aansluiten. Houd hiervoor onze pagina AAA in de gaten.