Asser Energieloketten openen haar deuren

13 februari 2024
Asser energieloket

Op maandag 19 februari openen vier locaties van het Asser Energieloket haar deuren. In het najaar van 2023 werd het eerste loket geopend in Buurt Informatie Centrum (BIC) in de Lariks. Vanaf volgende week zijn ook de loketten in De Schulp in Assen-Oost, MFA Kloosterveste in Kloosterveen, ‘t Markehuus in Peelo en in het Duurzaamheidscentrum Assen open voor inwoners.

Bij het Asser Energieloket ontdekken inwoners hoe ze slimmer om kunnen gaan met energie. Hierdoor kunnen ze de beste keuzes maken voor hun eigen woning. Dit verlaagt de energierekening en verhoogt het woonplezier. Inwoners kunnen terecht bij het Asser Energieloket voor advies en informatie over energiebesparende maatregelen, zelf energie opwekken of duurzaam verwarmen, maar ook over subsidies en financiering. Daarnaast kunnen inwoners een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek bij hen thuis. 

Persoonlijk

“Met de Asser Energieloketten bieden we onze inwoners de ondersteuning die zij nodig hebben als het gaat om het energiezuinig maken van hun woning”, zegt wethouder Martin Rasker. “Dit is heel persoonlijk; de één heeft genoeg aan basisinformatie, terwijl de ander behoefte heeft aan vergaand advies. Een derde heeft misschien hulp nodig bij het aanvragen van subsidies. Met het Asser Energieloket kunnen we aan al deze behoeften voldoen.”

Openingstijden

De vijf loketten zijn niet alle vijf dagelijks open. Iedere werkdag is één van de vijf loketten geopend; de overige vier zijn dan gesloten. Uiteraard kunnen alle inwoners van Assen terecht bij alle loketten. Inwoners hoeven niet naar persé naar het loket in hun eigen wijk. Welk loket op welke dag geopend is, kunt u lezen op over het asser energieloket.