Asser Energieloketten van start in najaar

05 juni 2023
Voorpagina

In het najaar van 2023 wordt het Asser Energieloket geopend. Het gaat in totaal om een vijftal fysieke loketten in verschillende wijken. Assen is hiermee de eerste gemeente in Drenthe. Het eerste loket wordt geopend in BIC Dingspelstraat voor de wijken Pittelo en Lariks.

De Asser Energieloketten ondersteunen inwoners bij het nemen van energiebesparende maatregelen, op weg naar een aardgasvrije woning. Hierbij vormen energiecoaches en energieadviseurs het Asser E-team. Dit team adviseert inwoners hoe zij hun huis kunnen isoleren en verduurzamen. Ook helpen ze straten en buurten bij het gezamenlijk verduurzamen van de  woningen, door middel van acties. Inwoners kunnen ook gebruik maken van een financieel adviseur om zich te laten adviseren over de financiële kant van de te nemen maatregelen.

Samenwerking

Het E-team trekt op met Mijn Buurt Assen en de energiebesparingsadviseur van Actium. Het loket is er voor woningeigenaren, huurders, maar ook VVE’s kunnen zich melden met verduurzamingsplannen. Daarnaast werkt het Asser Energieloket samen met het Drents Energieloket. Dit loket blijft de plek waar inwoners uit Drenthe terecht kunnen als het gaat om telefonisch of online advies op het gebied van verduurzaming van woningen. Het Asser Energieloket sluit hierop aan door inwoners op wijkniveau te informeren en persoonlijk te ondersteunen in hun plannen. Daarnaast is het loket een aanmeldpunt voor initiatieven in de wijk.

Diverse locaties

De Asser Energieloketten komen in het BIC Dingspelstraat (Pittelo en Lariks), Markehuus Peelo (Peelo, Noorderpark en Marsdijk), Duurzaamheidscentrum (Centrum en Assen West), MFA Kloosterveste (Kloosterveen) en De Schulp (Assen-Oost). “Het Asser Energieloket geeft advies over verduurzaming van je woning: dichtbij, persoonlijk en professioneel”, zegt wethouder Martin Rasker. “Advies op maat; de één heeft genoeg aan basisinformatie, terwijl de ander behoefte heeft aan een vergaand advies. Een derde heeft misschien juist hulp nodig bij het aanvragen van subsidies. Met het Asser Energieloket kunnen we aan al deze behoeften voldoen!”