Bartje helpt met oversteken

04 september 2023
Voorpagina

In het eerste weekend van september viert Bartje traditiegetrouw zijn verjaardag in zijn woonplaats Assen. Ter ere van zijn twaalfde verjaardag onthulden wethouder Bert Jan ten Oever en PvdA-raadslid Cindy Vorselman zaterdag 2 september op symbolische wijze twee verkeerslichten in Assen, waarin Bartje de voetganger helpt met oversteken.

Assen zet Bartje als icoon graag in de schijnwerpers. Bezoekers en inwoners van Assen kunnen hier letterlijk even bij stil staan. “Want wie aan Assen denkt, denkt aan Bartje. Hoe leuk is het om al wandelend door de stad Bartje tegen te komen in de verkeerslichten!” Aldus wethouder Ten Oever. Cindy Vorselman beaamt dit: “Trots en blij zijn wij dat we vandaag op Bartjes verjaardag hem op deze manier een eerbetoon mogen schenken, en hem te vieren als één van onze oudste en meest bijzondere inwoner.”

Verschillende locaties

De verkeerslichten staan op het kruispunt van de Rolderstraat, Jan Fabriciusstraat en Javastraat. De komende periode komen er nog twee locaties bij waar Bartje te vinden is in de verkeerslichten, namelijk op de overgang van de Groningerstraat – Kanaal – Jan Fabriciusstraat en op de overgang van het Kanaal – Nobellaan – Weiersstraat.