Cyber Agents gezocht!

04 november 2022
Voorpagina
Poster van Hackshield met de tekst: "Word jij ook een cyber agent?"

Op 4 november gaan we in Assen van start met ‘Hackshield’, een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar opleidt tot echte Junior Cyber Agents. Deze Cyber Agents leren alles over veilig internetten. Ook leren zij hoe ze onlinegevaar kunnen herkennen en voorkomen. De kinderraad kreeg gisteren tijdens de kinderraadsvergadering de primeur om hiermee als eerste kennis te maken.

Tijdens de vergadering keken zij een filmpje van burgemeester Marco Out, digitale wijkagent Ruben en de kinderburgemeester, die het belang van Hackshield uitlegden en de kinderen persoonlijk uitnodigden mee te doen. Alle scholen in Assen hebben een brief van de burgemeester ontvangen met hetzelfde filmpje en de oproep zich aan te melden. We kunnen hun hulp namelijk goed gebruiken. Samen met de burgemeester en politie kunnen zij hun omgeving en gemeente beschermen tegen online gevaar. Zo zorgen we met z’n allen voor een veilige online wereld.

Kom in actie!

Van 4 t/m 11 november is het de Week van de Mediawijsheid. Wilt u uw kinderen ook alles leren over hacken, datalekken, geldezels, phising en WhatsApp-fraude? En houdt uw kind van gamen? Laat uw kind dan meespelen met HackShield. Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom zetten wij ons samen met de politie in voor HackShield. Aanmelden kan via ‘Join Hackshield’. U kunt ook de app downloaden voor smartphone en tablet. De beste Cyber Agents van Assen worden officieel gehuldigd door burgemeester Marco Out. Meer informatie hierover volgt.