Dak- en thuislozenopvang blijft dag en nacht open 

31 maart 2023
Voorpagina

De maatschappelijke opvang in Assen blijft het hele jaar, zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend. De opvang aan de Havenkade, gerund door het Leger des Heils en WerkPro, biedt dag- en nachtopvang aan dak- en thuislozen. De opvang is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn zelf in een alternatief te voorzien. 

Dag- en nachtopvang

Sinds november 2022 is de nachtopvang tijdens de winterperiode 24/7 opengesteld. Uit de beoordeling die gedaan is, bleek dat mensen tijdens deze extra openstelling (meer) hoop en kijk kregen en tot rust kwamen. Ook herstel en participatie van de doelgroep kreeg een positief effect. De doelgroep voelt zich meer gehoord en serieus genomen. Daarnaast zijn dak- en thuislozen minder in de stad om de periode tussen dag- en nachtopvang te overbruggen. Dit voorkomt overlast en zorgt voor het gevoel van veiligheid. 
Wethouder Jan Broekema: “Wanneer de ander je ziet als mens en je serieus neemt, doet dat iets met je. Wij staan al gemeente voor een inclusieve samenleving waarin dak- en thuislozen een veilige plek hebben.”