De Europese Verkiezingen komen eraan!

14 mei 2024
Voorpagina

Donderdag 6 juni gaat Nederland weer naar de stembus. Deze keer voor de Europese Verkiezingen. Graag geven wij u de laatste informatie wat van belang is om uw stem uit te brengen.

Stempas en kiezerspas 

Uiterlijk woensdag 23 mei ontvangt u uw stempas. Heeft u dan nog geen stempas ontvangen? Vraag dan een vervangende stempas aan; dit kan vanaf donderdag 24 mei digitaal, maar ook fysiek in het stadhuis. Met uw stempas kunt u stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig. Deze kunt u ook digitaal (tot uiterlijk 3 juni) en fysiek (tot uiterlijk 5 juni) aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van een vervangende stempas of het aanvragen van een kiezerspas vindt u op de pagina over stempassen.

Kiezers met een beperking

Kiezers met slecht zicht kunnen terecht in het stadhuis. Hier staat een stemmal en een soundbox klaar om het stemmen mogelijk te maken. Het stembiljet wordt door een medewerker van het stembureau in de mal gelegd. Waarmee de partijen via voelbare cijfers in braille te vinden zijn. Via de soundbox met koptelefoon worden de partijen met kandidaten genoemd. Meer informatie over stemmen met een beperking vindt u op de pagina over kiezers met een beperking.

Meehelpen? 

Lijkt het u leuk om ons te helpen de Verkiezingen vlotjes te laten verlopen? Dat kan! We zijn nog op zoek naar enkele stemmentellers die ons willen helpen op de verkiezingsdag. Daarnaast zoeken we ook nog stembureauleden. Meer informatie vindt u op de pagina over stemmentellers en stembureauleden.