Ophaaldagen (afvalwijzer)

U vindt de afvalkalender op www.mijnafvalwijzer.nl. Hier logt u in met uw postcode en huisnummer. Op de afvalkalender ziet u wanneer u welk afval kunt aanbieden.

 

De digitale afvalkalender kunt u ook raadplegen via uw smartphone of tablet door de (gratis) AfvalWijzer App te downloaden. Deze is geschikt voor Apple, Android en Windows en kunt u downloaden uit de Appstore, Google Play en Windows Store. Voor andere smartphone gebruikers is er de mobile website. U kunt zelf notificaties instellen om een herinnering te ontvangen wanneer welke container op uw adres wordt geleegd.

Zet de container altijd uiterlijk om 7.00 uur aan de straat. U kunt er dan vanuit gaan dat deze geleegd wordt!

De chauffeur kan de container alleen legen als deze op de juiste manier aan de weg staat. Onze vuilniswagens kunnen de container alleen ‘grijpen’ als deze op de volgende manier aan de weg staat:

  1. Naast elkaar met een tussenruimte van minimaal een halve meter.
  2. Niet in de buurt van lantaarnpalen, bosjes, goten of een ander obstakel.
  3. Niet in de bocht van de straat.
  4. Met de deksel dicht.
  5. Met de handgrepen van de weg af.
  6. De inhoud mag maximaal 70 kg zijn. Is de container zwaarder, dan kan de grijparm deze niet tillen.
  7. Voor 7.00 uur aan de straat.

Wat doen wij als de container onjuist is aangeboden?

Niet goed neergezet?

Dit kan uiteraard een keer voorkomen. De chauffeur leegt de container wel, maar zet deze op een goede plek terug en hangt een kaartje aan de container met tips. Bij een volgende keer wordt de container ook nog geleegd, maar ontvangt u een laatste waarschuwing per brief. Bij een derde keer wordt de container niet meer geleegd en een afvalcoach neemt contact met u op.

Verkeerd afval in de container?

Zodra de chauffeur ontdekt dat er verkeerd afval in de container zit, hangt hij een kaartje aan de container met een waarschuwing. Bij een volgende keer controleert de chauffeur de inhoud voor lediging. Zit er dan weer verkeerd afval in de container, dan wordt deze niet geleegd. U ontvangt weer een containerhanger en een afvalcoach neemt contact met u op.

Container te zwaar?

Als de container zwaarder is dan 70 kg, kan de vuilniswagen ‘m niet legen. De chauffeur zal de container laten staan. Wij informeren u hierover door middel van een containerhanger. Gebeurt dit nog een keer? Dan ontvangt u weer een containerhanger en neemt een afvalcoach contact met u op.

Bewoners van appartementen zonder ondergrondse PMD-container kunnen wekelijks het PMD-afval in zakken aanbieden. De zak moet doorzichtig zijn. Let op: hang de zak(ken) alléén op tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 7.00 uur!

PMD-zakken

Ieder huishouden mag deze zakken gebruiken. Ze zijn gratis af te halen bij de balie van het stadhuis, op het milieupark en bij de wijk- en buurthuizen.