Meldingsformulier buitensport-activiteiten

Op maandag 14 maart jl. heeft de Rijksoverheid nadere versoepelingen doorgevoerd met betrekking tot sporten buiten, zowel op een sportaccommodatie als in de openbare ruimte. En dat is mooi nieuws! Hoewel we ons ook realiseren dat er nog een lange weg te gaan is, voordat alles weer normaal is. 

Wie mag waar sporten?

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op sportaccommodaties buiten gezamenlijk sporten met maximaal vier personen (exclusief trainer). Onder dezelfde voorwaarden stelt de gemeente Assen de openbare ruimte beschikbaar aan sportverenigingen en sportscholen, die nog niet binnen mogen sporten en die niet beschikken over een eigen sportaccommodatie buiten. Hebben de sportverenigingen en sportscholen een eigen buitenruimte die geen sportveld is, dan mag deze ruimte ook onder dezelfde voorwaarden gebruikt worden voor sportactiviteiten. 

Basisregels en de omgeving

Wij vertrouwen erop dat u bij het sporten let op de basis regels, zoals het houden van anderhalve meter afstand en de avondklok. Dus stop op tijd en zoek niet de grenzen van het toelaatbare op. 
Houd naast de coronaregels ook rekening met de omgeving waarin u gaat sporten. Wij gaan ervan uit dat u geen overlast veroorzaakt. 
 
Het kan natuurlijk voorkomen dat twee sportscholen of verenigingen dezelfde plek uitkiezen om te sporten. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar kijk dan wel of er voldoende ruimte is en maak samen afspraken. Als u gebruik wilt maken van particuliere terrein van een ander, dan is dat ook mogelijk. Zorg in dat geval dat u aan kunt tonen dat u toestemming hebt van de eigenaar. 

Eerst melding maken van sporten in de openbare ruimte 

Via onderstaand formulier maakt u eerst melding van het buitensporten. Daarna ontvangt u een automatische mail van ons ter bevestiging. Deze bevestigingsmail dient op verzoek te kunnen worden getoond aan de politie of toezichthouder. Als u aanwijzingen krijgt van de politie of van een toezichthouder, dan vragen wij u die dan ook op te volgen.  
 
Wij wensen u veel sportplezier!