Donatie 70.000 euro voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

13 februari 2023
Voorpagina
Giro555 actie

Woensdag 15 februari organiseert Giro555 een landelijke actiedag om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Op initiatief van de fractievoorzitters heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een donatie te doen van 70.000 euro. Wij doneren daarmee 1 euro per inwoner aan Giro555.

Medeleven

Op maandag 6 februari zijn Turkije en Syrië getroffen door een zware aardbeving. Het gemeentebestuur van Assen is geraakt door het enorme leed, de grote omvang en de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving. Burgemeester Marco Out: De beelden en verhalen uit Turkije en Syrië raken ons diep. Veel inwoners in onze gemeente hebben wortels in Turkije en Syrië en familie en vrienden in het getroffen gebied. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de slachtoffers en naar hen die dierbaren hebben verloren. Heel veel sterkte!” 

Giro555

Iedereen kan helpen door een donatie te doen op de website van Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. De hulporganisaties van Giro555 helpen slachtoffers van de aardbevingen onder andere met zoek- en reddingsoperaties en delen eten, drinken en hulpgoederen uit, zoals medicijnen, winterkleding en dekens. Ook bieden de organisaties medische en psychologische hulp.