Drentse Sportgala 2023

Na ieder sportjaar organiseert Sport Drenthe het Drentse Sportgala. Tijdens dit gala worden de beste sportploeg, het beste sporttalent, de beste sportvrouw en -man van Drenthe van het afgelopen jaar (in dit geval 2022) gekozen. Het sportgala vindt plaats op maandag 6 maart 2023 in Schouwburg Ogterop in Meppel.

Tussen 10 tot 22 januari konden inwoners van alle Drentse gemeenten sporters aandragen die in aanmerking zouden komen voor de prijs van beste Drentse sporters. Maandag 30 januari werden in de raadzaal de genomineerden uit Assen bekend gemaakt voor het Sportgala Drenthe. Zij maken op 6 maart kans om uitgeroepen te worden tot beste sportvrouw- man of -ploeg van het jaar.

De genomineerden zijn:
- Wielrenster Maike van der Duin (sportvrouw van het jaar)
- Wielrenner Elmar Reinders (sportman van het jaar)
- Stef Koezema (sporttalent van het jaar)
- Volleybalteam Jongens B van Sudosa-Desto (sportploeg van het jaar)

Stem mee van 17 t/m 19 februari!

In het weekend van 17 t/m 19 februari a.s. kunnen inwoners van Drenthe een stem uitbrengen op hun favoriet op de website www.sportgaladrenthe.nl. Samen met de stemmen van een speciaal samengestelde jury levert dit een top 3 op. Tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel worden de uiteindelijke top 3 en de winnaars bekendgemaakt.