Een goede zomer voor het onkruid

06 september 2023
Voorpagina

In Assen verwijderen we meerdere keren per jaar onkruid. Hoe vaak we dit doen is onder andere afhankelijk van hoe snel het onkruid groeit. Maar ook van het weer. We proberen het onkruid in de openbare ruimte altijd zo goed als mogelijk bij te houden. Echter is dit niet altijd mogelijk. Om deze reden zal er altijd wat onkruid aanwezig zijn. We merken dat we regelmatig meldingen krijgen over teveel onkruid in Assen. Door verschillende redenen hebben we te maken met een achterstand.  

Achterstand onkruid verwijderen

De zomer begon erg droog, waardoor we geen onkruid konden verwijderen. Na de droge periode ging het hard regenen. Dit maakte het ook moeilijk om onkruid te wieden. Door de regen in combinatie met warm weer en de moeilijkheden bij het verwijderen, heeft het onkruid de kans gekregen flink te groeien. Daarnaast hebben we te maken gehad met materiaal dat stuk ging en lange levertijden om dit weer te laten repareren. We zijn momenteel hard aan het werk om dit alsnog weg te halen. Echter kunnen we niet overal tegelijkertijd aan de slag.

Melding doen

Zorgt het onkruid in uw buurt voor een gevaarlijke situatie? Belemmert het bijvoorbeeld het zicht op een rotonde of kan een speeltuin niet meer gebruikt worden zoals het hoort? Dan kunt u een melding maken via het Meldpunt Openbare Ruimte. Op de plekken waar onkruid niet voor gevaarlijke situaties zorgt verwijderen we het volgens het reguliere onderhoud. We willen u vriendelijk vragen hier geen melding van te maken. Deze plekken zijn bij ons bekend. We vragen uw begrip voor deze situatie en voor het feit dat er tijdelijk meer onkruid aanwezig is dan u gewend bent.