Een oude en nieuwe traditie komen samen in de binnenstad

14 november 2022
Voorpagina
Verlichte kerstman zittend op een bankje in Assen.

Afgelopen weekend was het een feestweekend in Assen voor jong en oud. Vrijdag trapten we af met Sint Maarten en Lichtjesavond, een nieuwe traditie in onze binnenstad. De dag erna verwelkomden we met z’n allen Sinterklaas en zijn Pieten. Het was een gezellig weekend, waar nieuwe én oude tradities samen kwamen.

Stralende binnenstad

Vanaf dit jaar organiseert binnenstadorganisatie Vaart in Assen Sint Maarten en Lichtjesavond op 11 november in onze binnenstad. Afgelopen vrijdag kwamen veel kinderen al zingend met hun lampionnetjes langs de huizen en winkels om zoveel mogelijk lekkers op te halen. De nieuwe sfeerverlichting werd op die avond ontstoken. De nieuwe verlichting bestaat volledig uit ledlampen en zorgde voor een stralende binnenstad, samen met alle lampionnetjes. Met recht een Lichtjesavond te noemen.

De Sint is weer in Assen

Op zaterdag 12 november werd Sinterklaas warm onthaald aan de Kop van de Vaart in Assen door burgemeester Marco Out en de Kinderburgemeester. Op het podium op de Markt vertelde de Sint over zijn overtocht en dat het gelukkig allemaal goed is gekomen met alle pakjes. Er werd vervolgens feest gevierd met muziek, zang en dans. Later op de middag vierde Sinterklaas nog meer feest nabij het winkelcentrum van Marsdijk. Aan de mensen thuis had de Sint ook gedacht. Via een livestream was de intocht te volgen. Het laatste nieuws over de activiteiten en hoe het Sinterklaas in Assen vergaat vindt u op sinterklaasintochtassen.nl.