Eerste bewoners in Kloosterakker

11 mei 2023
Voorpagina
Eerste bewoners in Kloosterakker

Fotograaf Marcel de Jong

Op woensdag 10 mei heeft wethouder Albert Smit de eerste bewoners van de nieuwe wijk Kloosterakker verwelkomd. De bewoners, de familie Schuurman, kregen van de wethouder een bloemetje en een appelboom voor in hun tuin. In Kloosterakker is veel aandacht voor duurzaamheid. De heer Schuurman vertelt ons wat dit voor hun woning betekent.

Schuurman: “Kloosterakker wordt een energie-neutrale wijk. Daar hadden wij nog geen ervaring mee. We hebben nooit een duurzame woning gehad. We hebben nu in totaal veertig zonnepanelen gelegd en een warmtepomp. Verder zijn onze muren veertig centimeter dik met voldoende isolatie. Op deze manier hopen wij weinig energie nodig te hebben om toch aangenaam te kunnen wonen. Wij vinden nul-op-de-meter erg waardevol.” Zowel op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit als mobiliteit hoopt Kloosterakker een duurzame wijk te worden. De inzet is om een energie neutrale buurt te zijn. Dat betekent onder meer dat alle woningen aardgas loos zijn. 

Duurzame nieuwbouw

In de nieuwe wijk Kloosterakker is ruimte voor 500 woningen. Verschillende woningen als vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijtjeshuizen. Wilt u meer weten over Kloosterakker? Kijk dan op Kloosterveen Groeit. Op zaterdag 3 juni is er een informatiedag op locatie voor bewoners en geïnteresseerden.