Je huis - Besparen, isoleren, opwekken

Met energie aan de slag in je huis. Dat kan door te besparen, isoleren en opwekken. Hiermee zet je de eerste stappen naar aardgasvrij. Stap voor stap en in je eigen tempo. Het Drents Energieloket kan hierbij helpen. Neem contact met ze op voor een vrijblijvend en gratis advies!

Energie besparen

Kijk of je energie kunt besparen, want wat je niet gebruikt, hoef je ook niet of te wekken en te betalen. Je kunt in je huis een aantal dingen aanpassen, waarmee je direct energie bespaart. Zet apparaten uit als je deze niet gebruikt, was op lagere temperaturen, installeer een waterbesparende douchekop en gebruik ledverlichting. Kijk voor meer tips op de website van het Drents Energieloket..

Isoleren

Heb je de mogelijkheid om meer te doen? Kijk dan hoe je woning kunt isoleren. Want een goed geïsoleerde woning heeft minder energie nodig om je huis te verwarmen. Dat scheelt op je energierekening! En meer isolatie is meer comfort. Er zijn vijf soorten mogelijkheden om je huis te beter te isoleren. Het dak, de vloer, glas, (spouw)muren of de gevel. Welke maatregel je toepast, hangt onder andere af van het type huis en het bouwjaar. Kijk voor een overzicht van de mogelijkheden op het Drents Energieloket.

Opwekken

Zelf energie opwekken kan met zonnepanelen. Of het dak van je huis geschikt is, kun je checken op de zonnekaart. Op de website van het Drents Energieloket vind je een handig stappenplan dat je helpt bij de aanschaf van zonnepanelen.Zijn zonnepanelen op je eigen dak niet mogelijk? Dan kun je deelnemen aan een postcoderoos regeling. Zo kun je toch gebruik maken van duurzaam opgewekte energie, zonder dat de panelen op je eigen dak liggen. De Energiecoörperatie Duurzaam Assen heeft een aantal projecten in Assen waar je al aan kunt deelnemen. Meer informatie vind je op hun website: ecduurzaamassen.nl

Hulp nodig? Vraag een energieadvies aan!

Wil je met energie aan de slag in je huis, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vraag dan een waardebon voor een energieadvies ter waarde van 250,00 aan. Een energieadviseur komt bij je thuis en geeft advies over de maatregelen die je kunt nemen, wat de kosten zijn en in hoeveel jaar de investering is terugverdiend. Meer informatie over het energieadvies vind je op drentsenergieloket.nl/gemeente-assen