Evenementen Blauwe As

Gastvrij onthaal voor recreatievaarders in Assen

Binnenkort kunnen recreatievaarders vanuit Groninger of Meppel door het centrum van Assen varen. Om de recreatievaarders gastvrij te onthalen, organiseert de gemeente een Balkon en Tuin versierwedstrijd voor bewoners aan de Blauwe As!

Gastvrij onthaal

De gemeente heeft de vaarroute al aangekleed met banners en informatieve borden. Daarnaast ontvangen alle booteigenaar die in Assen aanleggen of door Assen heen varen een leuke goodiebag met informatiemateriaal en kortingsbonnen van Asser ondernemers! Voor een sfeervolle aankleding van de Blauwe As route vraagt de gemeente de hulp van bewoners die aan de route wonen.

Balkon en tuin versierwedstrijd

Bewoners ontvingen vorige week een brief in de bus, waarin gevraagd wordt om hun balkon en tuin te versieren in het thema ‘Varen’. Door deel te nemen aan de wedstrijd maken bewoners kans op leuke prijzen.In de eerste week van juli vaart de
jury, bestaande uit de wethouder, stedenbouwkundige, de projectleider van de Blauwe As en twee buurtbewoners, een ronde door de Blauwe As.

Voorgevel huis versiert met bloemen

Op zondag 3 september 2017 organiseert de stichting 'Helden voor het Goede Doel’ voor het eerst een uniek zwemevenement in Assen: A Local Swim. Deelnemers zwemmen tijdens dit zwemevenement door de Blauwe As (het kanaal). De volwassenen (18+) zwemmen 2000 meter. Ook is er een jeugdswim die bestaat uit twee afstanden: 435 meter (10 t/m 12 jaar) en 870 meter (13 t/m 17 jaar).
Naast het zwemmen, zetten deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ziekte ALS. Op dit moment is er al bijna 17.000 euro opgehaald door de 83 deelnemers.

Deelnemers

Maar er kan nog veel meer bij! Iedereen kan zich inschrijven. Als individu, maar ook als team (met de sportclub, vriendenclub, familie, personeelsvereniging, etc). Ook wethouder Harmke Vlieg zwemt mee op 3 september. Meer informatie over A Local Swim Assen en de inschrijving staat op: https://assen.alocalswim.nl of op hun Facebookpagina: @alocalswimassenlogo ALSwim Assen

zaterdag 8 september

Wandel jij ook mee met de leukste wandeltocht in het donker? De Rabo Midnightwalk is een jaarlijkse activiteit van Rotary Club Assen-Noord.  Jaarlijks wandelen gemiddeld zo’n 2.000 mensen mee. De route is ongeveer 7 km langs en gaat langs deels onbekende én verrassende, sfeervolle en soms spannende of bezienswaardige plekken. Onderweg ervaar je gevarieerde culturele activiteiten en bijzondere belevenissen. Dit jaar loopt de deel van de route langs de Blauwe As!

De opbrengst van de Midnightwalk gaat naar een goed doel. Dit jaar wordt opbrengst ingezet ter vermindering van laaggeletterdheid.
De Rabo Midnightwalk start om 21.15 uur bij De Nieuwe Kolk in Assen en er is een voorprogramma vanaf 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kun je inchecken op deze locatie. De tocht gaat een groot deel langs de Blauwe As en eindigt op de Markt nabij De Nieuwe Kolk.

Meer informatie staat op http://www.midnightwalk.nl

Logo Midnightwalk