Evenementen Blauwe As

Op vrijdag 15 september en zaterdag 16 september vindt het Blauwe As Festival plaats op de Havenkade in Assen. Het festival staat geheel in het teken van de opening van de vaarroute Blauwe As en is gratis toegankelijk voor iedereen. Water en muziek zijn de centrale thema’s tijdens het weekend.
Groningerbrug

Vrijdag 15 september

De Blauwe As-vaarroute wordt op vrijdag 15 september officieel geopend. ’s Avonds kan iedereen genieten van het muziekspektakel Symphony in Blue. Het Noord Nederlands Orkest speelt samen met Drentse artiesten, zoals Mooi Wark, Tangarine en Alides Hidding.

Zaterdag 16 september

Op zaterdag is er de hele dag vermaak in het water en op de wal. Bezoekers kunnen kennis maken met diverse watersporten, de scoutingvereniging verzorgt activiteiten voor kinderen en op de Havenkade wordt een vrijetijdsboulevard georganiseerd. Doorlopend zijn optredens van lokale en regionale bands, DJ’s en shantykoren op het horecaterras en op het podium op de vaste wal.

Zaterdagavond is er eerst een optreden op het drijvende podium door de Ex Simple Minds (XSM) uit Schotland. Lokale DJ’s van het Asser Dance Collectief zorgen ervoor dat de avond dansend wordt afgesloten in combinatie met een lichtshow en danseressen op het drijvende podium. Het wordt een spectaculaire show.

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.blauweasfestival.nl