Feestelijk moment voor Woonpark Diepstroeten in Assen

24 november 2023
Voorpagina

Na tien jaar bouwen is Woonpark Diepstroeten klaar. Op vrijdag 24 november was er een feestelijk moment om samen met kinderen uit de buurt te vieren dat hun woonplek klaar is. Projectontwikkelaar Van Wijnen heeft de buurt officieel overgedragen aan ons. Als symbolische handeling is er een reuzeninsectenhotel in ontvangst genomen door wethouder Cor Staal.

Tien jaar geleden is Van Wijnen gestart met de bouw van de allereerste woningen op Woonpark Diepstroeten in Assen. Sindsdien zijn er gefaseerd 411 nieuwe woningen voor allerlei doelgroepen gebouwd. Daarna is de buurt woonrijp gemaakt. Nu alle werkzaamheden klaar zijn en de wijk echt af is, vond er op vrijdag 24 november een feestelijke handeling plaats om dit te vieren. Tijdens het moment werd er een reuzeninsectenhotel overhandigd aan de buurt. Het insectenhotel is gemaakt door de cliënten van VanBoeijen en is gevuld met nestmateriaal door de kinderen uit de buurt. Het insectenhotel wordt geplaatst bij de vijver tegenover Eetcafé Lombok.

Ontspannen stedelijkheid

Voor ons als gemeente is woonpark Diepstroeten een mooie verbreding van het gevarieerde woonaanbod in Assen. In de architectuur komt de historie van dit eeuwenoude gebied tot uiting. De unieke ligging zorgt voor een landelijke sfeer midden in het groen, terwijl de voorzieningen van de stad dichtbij zijn. Een prima invulling van de ontspannen stedelijkheid die Assen graag wil bieden, waarbij de verbinding met de bewoners van VanBoeijen zorgt voor een geheel eigen karakter.