Feestelijke opening eerste Asser Energieloket

03 november 2023
Asser energieloket, Voorpagina

Donderdag 2 november is in Buurt Informatie Centrum (BIC) in de Lariks het eerste Asser Energieloket geopend. Het loket is de eerste van in totaal vijf Energieloketten die in Assen haar deuren opent.

Het Asser Energieloket is een initiatief van ons samen met woningcorporatie Actium en welzijnsorganisatie Vaart Welzijn. Wethouders Martin Rasker en Bert Jan ten Oever verzorgden samen met Ina Heidekamp (Vaart Welzijn) en Mireille Dijk (Actium) de opening. Symbolisch stak het viertal een stekker in het stopcontact om de start van het loket te markeren.

Laagdrempelig

Het Energieloket is een laagdrempelige manier voor inwoners om vragen te stellen over energiezuinigheid. Vanuit het loket kan op basis van de behoefte een specialist met de inwoner meekijken. Zo kan een energiecoach op huisbezoek komen en meekijken naar praktische opties. “En dit is een grote meerwaarde voor bewoners”, geeft Energiecoach Harrie Schuiling aan. “Als je al langere tijd in hetzelfde huis woont, vallen bepaalde zaken niet meer op. Hierin kunnen wij op een praktische manier helpen. Wij komen langs en met een frisse blik vallen ons die bespaarmogelijkheden wél op, die jij als bewoner niet meer ziet.”

Ontzorgen

Naast een huisbezoek van een energiecoach kunt u ook een financieel adviseur laten meekijken in de mogelijkheden. “Allemaal opties om inwoners te ontzorgen en drempels weg te nemen”, aldus Mireille Dijk van Actium. Onze collega Tiemen Ensink vult aan: “We zijn er voor inwoners die een wat kleinere portemonnee hebben om en hen écht op weg helpen. Dat vinden we erg belangrijk.”

Loketten door heel Assen

Voor de jaarwisseling worden ook de overige vier loketten geopend in het Duurzaamheidscentrum Assen, De Schulp in Assen-Oost, het Markehuus in Peelo en MFA De Kloosterveste in Kloosterveen. Voor meer informatie kijkt u op de pagina van het Asser Energieloket.