Fixteam Drenthe brengt bezoek aan Anemoonflat

10 juli 2023
Voorpagina

Het Fixteam Drenthe is vanaf maandag 10 juli aan de slag gegaan om de 95 appartementen van de Anemoonflat, voluit Coöperatie Serviceflat ‘De Anemoon’, in Assen energiezuiniger te maken.

Maandag was de Anemoonflat aan de beurt. Energiecoach Harrie Schuiling ging samen met 55 bewoners aan de slag. Zij kregen voor maximaal honderd euro aan energiebesparende maatregelen. Harrie vertelt: “De Anemoonflat is een flat uit 1972. Door onder meer betere isolatie met tochtstrips bij de voor- en achterdeur en bij de klapraampjes kunnen we al winst halen. Warmte blijft dan in de herfst en winter beter binnen en kou kan minder goed de woonkamer binnen dringen. Ook brengen we indien nodig, radiatorfolie aan achter de radiatoren."

Samenwerking

In het najaar gaat het team in heel Assen aan de slag. Inwoners kunnen dan ook zelf via het Drents Energieloket een afspraak maken. Fixteam Drenthe is een samenwerking tussen provincie Drenthe en de Drentse gemeenten, om inwoners te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.