Gemeente Assen verzamelt alle negen badges in Covenant of Mayors

12 maart 2024
Voorpagina

Op maandag 11 maart hebben wij als eerste gemeente in Nederland negen badges verzameld binnen het ‘Covenant of Mayors’ (CoM).

Het Covenant of Mayors for Climate & Energy is een initiatief dat duizenden gemeenten in Europa en de rest van de wereld samenbrengt die zich willen inzetten voor een betere toekomst voor hun inwoners. Door deel te nemen aan dit initiatief, verbinden zij zich tot het ondersteunen van de uitvoering van het EU-doel om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55% te verminderen. 

 De badges zijn bedoeld om prestaties en voortgang te belonen in de verschillende fasen van deelname van een gemeente aan het initiatief. Gemeenten kunnen badges verdienen wanneer ze plannen maken, acties uitvoeren en hun voortgang monitoren op het gebied van klimaatdoelstellingen. 

De badges geven inzicht in hoe betrokken een gemeente is. Ze kunnen ook worden gebruikt om te communiceren en te promoten. Bovendien helpen de badges steden om verbinding te maken met andere steden die vergelijkbare stappen zetten.