Groen- en Klimaatvisie

Assen is een groene stad. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk versterken! Een groene omgeving nodigt uit om naar buiten te gaan en is onmisbaar voor een gezonde stad. Bovendien is het hard nodig om onze omgeving aan te passen aan het klimaat, zodat we onszelf en de stad kunnen beschermen tegen droogte, hitte en regenval.

Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie

De stad groenere maken en aanpassen aan het veranderende klimaat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door stenen te vervangen voor groen, grasvelden om te toveren tot bijvriendelijke bloemenvelden, water op te vangen met wadi’s en meer bomen te plaatsen in straten en op pleinen.

Onze ideeën en uitgangspunten voor een groene en klimaatbestendige stad schrijven we op in de Groenvisie en de Visie Klimaatadaptatie. We beschrijven hierin hoe groen een plek moet krijgen in onze stad. In het (winkel)centrum, in het buitengebied, in parken, in de straat, op het schoolplein en uiteindelijk ook bij de mensen thuis.

Denk met ons mee!

Voordat we de visies gaan vaststellen, horen we graag wat jij van de ideeën vindt! En we zijn benieuwd hoe je zelf een bijdrage wilt én kunt leveren aan het groener maken van je eigen omgeving. In september organiseren we daarom meerdere activiteiten om je te informeren over de visies, in gesprek te gaan en je een aantal vragen te stellen.

1. Stap op de fiets!

Heerlijk fietsen door Assen en ondertussen meer te weten komen over de Groenvisie en Visie Klimaatadaptatie? Vanaf 4 september tot en met 30 september kun je de fietsroute ‘Onderweg naar een groenere stad’ fietsen. Laat je inspireren door groene toekomstbeelden en ontdek hoe we onze stad kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Bij iedere locatie staat een bord met informatie en een QR-code naar een vragenlijst. Scan deze code met je telefoon om de vragen te beantwoorden.

2. Groen en Klimaatdag bij het Duurzaamheidscentrum Assen

Op 4 september organiseren we van 13.00 tot 16.00 uur een leuke, informatieve en leerzame Groen- en Klimaatdag bij het Duurzaamheidscentrum Assen. Struin langs de verschillende informatiekraampjes, ga in gesprek met medewerkers van de gemeente, ontdek wat je zelf kunt doen om je tuin of balkon groener te maken of doe mee aan één van de activiteiten.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de website van het Duurzaamheidscentrum.

3. Online vragenlijst

Liever niet op de fiets? Kies dan voor de online variant! Via een speciale kaart word je langs alle locaties geleid en kun je de vragen via een online vragenlijst beantwoorden.

Ga naar de kaart met vragenlijsten:
https://storymaps.arcgis.com/stories/24fb08995bbb458b82d3eafa4565807e