Groter en gevarieerder aanbod culturele activiteiten jongeren

15 december 2023
Voorpagina

Met vijf nieuwe culturele activiteiten voor jongeren is er ook volgend jaar een groter en gevarieerder aanbod in onze gemeente. Initiatieven van culturele organisaties ontvangen hiervoor in 2024 financiële ondersteuning. Deze initiatieven zorgen voor een versterking van bestaande activiteiten en festivals. Ook worden er nieuwe activiteiten samen met jongeren in Assen ontwikkeld.

Nieuwe activiteiten

Podium Zuidhaege organiseert voor jongeren uit de Internationale Schakelklas een dansproject. Winters Assen geeft in december en januari jonge DJ’s de mogelijkheid om op te treden. Studio Hellenthal heeft in oktober 2023 met jongeren uit Assen een film gemaakt. Tijdens een feestelijke première in januari 2024 presenteren zij het resultaat. Tot slot worden het Bevrijdingsfestival en Koningsdag en -nacht geholpen om hun programmering beter te laten aansluiten bij de interesses van jongeren.

Voor en door jongeren

Bij deze activiteiten vinden we het belangrijk dat jongeren zelf kunnen meedenken hierover. Verschillende organisaties zijn hier al mee bezig. DNK en Podium Zuidhaege zijn gestart met jongerenpanels waarin jongeren niet alleen meedenken, maar ook zelf met ideeën komen over de programmering. Garage TDI is begonnen met het project ‘Move your ass’, waarbij jongeren elkaar ontmoeten op zaterdagavonden en gezamenlijk toewerken naar een eigen festival in 2024. Voor de organisatie van Koningsdag en -nacht in 2024 kunnen jongeren via ons eigen jongerenpanel aangeven wat zij van het programma vinden. Op basis van hun antwoorden kan het programma nog worden aangepast. Jongeren die mee willen denken kunnen zich nog steeds aanmelden voor ons panel via deze pagina over het jongerenpanel van Assen.