Inwoners

Het EK Wielerevent is meer dan een wielrenwedstrijd, het is een feest voor alle inwoners van Assen. In de aanloop naar en rondom de start van de wedstrijd op 24 september organiseren we een stadsfeest voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van Assen. In de binnenstad en de wijken vinden activiteiten plaats waar iedereen aan kan deelnemen. Van een muziekfestival tot sportieve clinics en van culturele evenementen tot activiteiten op scholen of in de wijk. Alle activiteiten vind je op www.ditisassen.nl.

Wegafsluitingen

Vanwege de wielerwedstrijd zullen enkele straten in en rond de binnenstad op zondag 24 september 2023 zijn afgesloten voor verkeer. Zodra de definitieve route bekend is, gaan we kijken wat dit betekent voor de bereikbaarheid van de straten aan de route en in de directe omgeving daarvan. Bewoners in dit gebied zullen we hier persoonlijk over informeren.

Meer informatie

Heeft u vragen over de festiviteiten of wilt u zelf een activiteit organiseren? Mail naar EKwielerevent@assen.nl. Kijk voor meer informatie over het EK wielrennen op de website van EK wielrennen 2023.