Inzicht in energiegebruik met gratis SlimWonen App

04 oktober 2023
Voorpagina

Energie besparen begint bij concreet inzicht in de echte energiekosten. Daarom bieden wij alle inwoners, in samenwerking met woningcorporatie Actium, het gratis gebruik van de SlimWonen App aan.

Met de app ziet u hoeveel elektriciteit en gas u per uur, dag, week, maand of jaar verbruikt. En de eventuele terug levering van uw zonnestroom. Daarnaast ziet u of u veel verbruikt vergeleken met andere huishoudens. Het blijkt dat juist dit inzicht aanzet tot besparen. De SlimWonen App laat ook zien of u boven of onder het energieplafond zit en wat dat doet met uw energiekosten.

In actie

De SlimWonen App zorgt ook dat mensen in actie komen. Hoe klein je eerste stap ook is, van een eerste stap komt altijd een tweede. Daarom zit de app vol tips en makkelijke bespaarproducten. Met de app kunt  u tot wel ruim €200 per jaar besparen. “De energiekosten zijn nog steeds veel hoger dan iedereen gewend was. Het is onduidelijk hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen, maar besparen blijft belangrijk. Inzicht in energieverbruik is de eerste stap. Daarom bieden we het gratis gebruik van de SlimWonen App aan voor alle bewoners van Assen”, vertelt wethouder Martin Rasker.

Onafhankelijk

Anders dan andere apps is de SlimWonen App onafhankelijk en dus niet verbonden aan een energieleverancier. De gebruiker staat voorop. Dat betekent dat het account bij SlimWonen App beschikbaar blijft, met al het inzicht in uw energiekosten, ook als u overstapt naar een andere energieleverancier.

Alle huishoudens in Assen ontvangen vanaf 2 oktober per post de activatiecode om de SlimWonen App in gebruik te nemen. Daarmee kan de App heel makkelijk worden gestart.