Isolatiesubsidie voor Assenaren met kwetsbaar inkomen

02 april 2024
Voorpagina

Inwoners van Assen met een inkomen lager dan 34.100 euro kunnen subsidie tot 2.500 euro aanvragen voor het isoleren van hun woning. De subsidie, die voor alle Drentse gemeenten geldt, kent enkele voorwaarden.

Voorwaarden

Naast het maximum inkomen moet bij de aanvraag een getekende offerte aangeleverd worden. Deze offerte moet van een KVK geregistreerde aannemer zijn, met een datum na 1 november 2023. De werkzaamheden moeten binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie worden uitgevoerd. 

Voordelen van isolatie

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met tien tot dertig procent. De isolatiesubsidie mag worden gebruikt voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek als ze voor het isoleren een bedrijf inschakelen dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren. Op natuurvriendelijkisoleren.nlexterne-link-icoon staat een lijst van geschikte bedrijven.

Aanvragen

De uitvoering van deze regeling gebeurt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De isolatiesubsidie kan worden aangevraagd op de website van het SNN en wordt binnen acht weken beoordeeld.